Τα προϊόντα μας

walnut

Καρύδι

Τα καρύδια είναι ένα είδος καρπού με κέλυφος που προέρχεται από το δέντρο καρυδιά. Είναι γνωστά από την αρχαιότητα καθώς οι καρυδιές εμφανίζονται στην ελληνική μυθολογία με την μορφή μουσών. Στις ημέρες μας είναι διάσημα για την ιδιαίτερη γεύση και τα οφέλη τους στην υγεία. Καταναλώνονται μόνα τους ως σνακ αλλά συμμετέχουν και σε πολλές παρασκευές όπως παστελάκια, φλωρεντίνες και άλλες παρασκευές. Τα καρύδια περιέχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Σε μερικές μελέτες έχει δειχθεί ότι η τακτική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, την ελάττωση της φλεγμονής στο σώμα και τη βελτίωση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων. Όταν αγοράζετε καρύδια, αναζητήστε φρέσκα καρύδια με ομοιόμορφο χρώμα και ήπια φυσική μυρωδιά του ξηρού καρπού. Διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Αμύγδαλο

Τα αμύγδαλα είναι ένα είδος καρπού με κέλυφος που προέρχεται από το δέντρο αμυγδαλιά. Η καλλιέργεια τους είναι από τις παλαιότερες και πιο παραδοσιακές στην Ελλάδα. Η ευχάριστη γέυση τους και η διατροφική τους αξία τα έχει κάνει πολύ δημοφιλή στις μέρες μας. Καταναλώνονται ωμά, ψημένα, μετά από λεύκανση, καπνιστά και σε πολλές άλλες εκδοχές σνακ ή συμμετέχουν σε διάφορες παρασκευές όπως είναι οι μπάρες δημητριακών, ο χαλβάς και οι φλωρεντίνες ως βασικό συστατικό. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη E, η οποία λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τη ζημιά των ελεύθερων ριζών. Σε πολλές μελέτες έχει δειχθεί ότι η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, τη βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου II. Όταν αγοράζετε αμύγδαλα, αναζητήστε φρέσκα αμύγδαλα με ομοιόμορφο χρώμα και ήπια, φυσική μυρωδιά ξηρού καρπού. Για να διατηρήσετε τα αμύγδαλα φρέσκα, αποθηκεύστε τα σε σκιερό και δροσερό μέρος.

almonds
almonds

Φουντούκι

Τα φουντούκια είναι ένα είδος καρπού που προέρχεται από την φουντουκιά, ένα θαμνώδες φυτό που διαμορφώνεται στην σύγχρονη καλλιέργεια σε δέντρο και καλλιεργείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η γλυκιά γεύση και η κρεμώδης υφή. Στην αρχαιότητα, τα φουντούκια χρησιμοποιούνταν στην ιατρική για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τα φουντούκια είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, τα φουντούκια περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών συστατικών, όπως η κατεχίνη, που έχουν δείξει αντιβιοτικές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης σειράς ασθενειών. Όταν αγοράζετε φουντούκια, προτιμήστε φουντούκια τραγανά με ζωντανό χρώμα και ήπια φυσική μυρωδιά φουντουκιού. Διατηρήστε τα σε δροσερό και σκιερό μέρος.

Φυστίκι

Τα κελυφωτά φιστίκια είναι ένα είδος καρπού που προέρχεται από το δέντρο φιστικιά. Είναι διάσημα για την ευχάριστη γεύση και την υψηλή θρεπτική αξία τους. Τα φιστίκια καλλιεργούνται σε μεγάλη έκταση στην Ελλάδα και η πιο γνωστή περιοχή είναι η Αίγινα από όπου προέρχονται τα φημισμένα φιστίκια Αιγίνης. Τα κελυφωτά φιστίκια περιέχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ασβέστιο. Τα φιστίκια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία έχει αναγνωριστεί ως σημαντική για την υγεία της καρδιάς. Η κατανάλωση φιστικιών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και της μείωσης κινδύνου εμφάνισης διαβήτης τύπου II. Επιπλέον, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση φιστικιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων καρκίνων. Όταν αγοράζετε φιστίκια, αναζητήστε αυτά που είναι φρέσκα και πλούσια σε άρωμα και γεύση. Διατηρήστε τα σε σκιερό και δροσερό μέρος.

almonds